چک لیست وسایل کوهنوردی ( ضروری ترین وسایل برای رفتن به کوه )
برای جدا شدن از روزمرگی و مشغله ها یکی از بهترین انتخاب ها طبیعت گردی و کوهنوردی است. از مهم ترین نکاتی که برای رفتن به کوه باید به آن توجه کنید این است که وسایلتون باید حتی المکان سبک و کم اما کامل باشد. تا بالارفتن از کوه برای شما طاقت فرسا نباشد و بهتون خوش بگذرد. به همین منظور قصد دارم چک لیست وسایل کوهنوردی را براتون بنویسم. چک لیست ضروری ترین وسایل برای رفتن به کوه و طبیعت که حتماً لازم دارید، حالا چه یک طبیعت گردی یک روزه باشد یا چند روزه؛
ضروری ترین وسایل برای رفتن به کوه
لازم به یادآوری نیست که برای رفتن به کوه نمی توانیم از وسایل نقلیه کمک بگیریم. برای همین وسایل که همراه ماست هم باید سبک باشد هم همه نیازهای ما را جواب دهد.
این چک لیست وسایل کوهنوردی که براتون می نویسم ما خودمان همیشه برای رفتن به طبیعت و کوه حتما قبل از رفتن این موارد رو چک می کنیم. همیشه در کوهنوردی همرامان هست و حتماً لازم می شود.
۱- کوله پشتی
اولین و ضروری ترین وسیله برای کوهنوردی کوله پشتی است. بهترین کوله پشتی برای رفتن به کوه کوله های مخصوص کوه نوردی هست که به دلیل شکل خاص و جادار بودن می توانید به راحتی آن را حمل کنید و وسایل مورد نیاز خود را در آن قرار دهید.
کوله پشتی مخصوص کوه نوردی هم جا برای قرار دادن وسایل مختلف کوه نوردی دارد، هم اینکه اگر یکبار از آن در کوهنوردی استفاده کنید، حتماً تفاوت آن را با کوله پشتی معمولی خواهید دید و کار بالارفتن از کوه با وسایل را براتون خیلی آسون تر می کند.
اما اگر قصد کوهنوردی حرفه ای و همیشگی یا شب ماندن در کوه را ندارید، می توانید از کوله های ساده هم استفاده کنید.
۲- بطری آب
از دیگر وسایل کوهنوردی که یکی از ضروری ترین هاست، حتی اگر قصد دارید فقط در حد یک الی ۲ ساعت کوهنوردی کنید، بطری آب است. کوهنوردی انرژی زیادی می سوازند و بدن برای سوزاندن انرژی به آب نیاز دارد. بنابراین حتما آب به همراه داشته باشید.
۳- کبریت یا فندک
کبریت از وسایلی هست که نه تنها در کوهنوردی بلکه در هرجایی ممکن است به آن نیاز پیدا کنید. در کوه برای پخت غذا، آتش درست کردن و گرم کردن خودتان به آن نیاز دارید.
۴- ظرف و لیوان
حتما ظروف لازم و ضروری را به همراه داشته باشید مثل:
- بشقاب
- لیوان
- قاشق
- چنگال
- کارد
- قابلمه برای گرم کردن غذا یا کنسرو
- …
در انتخاب ظروف برای کوهنوردی دقت کنید ظروفی را انتخاب کنید که سبک، نشکن و کم جا باشند.
۵- مقوا
برای درست کردن آتش و باد زدن آن حتما به مقوا نیاز پیدا می کنید. تعدادی مقوا همراه داشته باشید.
۶- رو فرشی یا ملافه سبک
برای نشستن و استراحت کردن روفرشی یا ملافه کم جا و سبک همراه داشته باشید.
۷- دستمال کاغذی
دستمال کاغذی هم جز وسایلی است که تقریباً در همه جا لازم می شود. بنابراین تعدادی دستمال کاغذی را در پلاستیک فریزر تمیز قرار دهید و با خود ببرید.
۸- غذا
حتما برنامه ریزی کنید که قرار است چقدر در کوه بمانید و مواد غذایی کافی به همراه داشته باشید. اگر قرار است غذای کنسروی تهیه کنید کنسرو به اندازه با خود ببرید و البته در بازکن هم همراه داشته باشید.
اگر قصد کوهنوردی بیشتر از یک روز دارید حتما کنسرو همراه داشته باشید.
حتما تنقلات انرژی زا مثل انواع مغزها، شکلات به همراه داشته باشید تا در صورت کم شدن انرژی یا افت فشارخونتون بتوانند به شما کمک کنند.
سعی کنید تعدادی میوه سبک هم با خود ببرید.
اگر قرار است کباب کنید یا جوجه درست کنید حتما توری، نان، سیخ کباب و دستگیره همراه داشته باشید.
راستی تا یادم نرفته نمک و دیگر ادویه هایی که نیاز دارید را هم فراموش نکنید. غذای بدون نمک اصلا خوشمزه نیست.
بهتر است برای رفتن به کوه غذاهایی را انتخاب کنید که انرژی زا و سبک باشند. مثلا بجای پلو از نان استفاده کنید چون هم سبک تر و هم کم جاتر است.
اگر قصد درست کردن کباب یا جوجه کباب دارید، شب قبل آنها را تیکه تیکه کنید، قبل از حرکت مواد تیکه های مرغ را مزه دار کنید. در یک ظرف سربسته بگذارید و داخل کوله قرار دهید. تا وقتی به بالای کوه می رسید جوجه ها حسابی مزه دار شدند و چون یخ زده هستند فاسد هم نمی شوند.
برای مزه دار کردن جوجه ها می توانید از موادی که در پست طرز تهیه جوجه در ماهیتابه نوشتم استفاده کنید. معرکه می شوند.
۹- زغال
اگر قرار است در زمستان به کوه بروید یا جایی بروید که احتمال می دهید به دلیل شلوغی یا بارش باران چوب خشک و کافی گیرتون نمیاد، حتما زغال همراه داشته باشید.
۱۰- چند عدد نایلون
چند عدد نایلون برای جا دادن وسایلی که بعدا نیاز است در نایلون قرار دهید یا جمع کردن زباله هایتان در کوله پشتی خود قرار دهید.
۱۱- قرص مسکن و چسب زخم
شاید بر اثر آفتاب دچار سردرد شوید یا در هنگام بالارفتن کمی زخمی شوید. حتما وسایل ضروری کمک های اولیه مثل قرص مسکن و چسب زخم برای رعایت احتیاط به همراه داشته باشید.
البته امیدوارم گردش خوب و بی خطری داشته باشید. ولی خب احتیاط شرط عقل است.
مطلب مرتبط: روش درست کردن نشاسته برای گلودرد مناسب مسافرت
۱۲- لباس برای بچه ها
اگر همراه خودتون بچه ها را می برید، حتی اگر برای چند ساعت هم به کوه می روید حتما یک دست لباس داشته باشید. چون کودک معمولاً مشغول آب بازی یا خاک بازی میشود و نیاز می شود لباس آن را عوض کنید.
در انتخاب لباس، لباسی را انتخاب کنید که کم جا و سبک باشد.
۱۳- عینک آفتابی و کلاه و چفیه
در کوه چون در معرض مستقیم نور هستید، یکی دیگر از وسایل مورد نیاز برای رفتن به کوه عینک و کلاه آفتابی و چفیه است که خیلی به درد می خورد. و پوست شما را از آفتاب سوختگی محافظت می کند.
۱۴- عسای مخصوص کوهنوردی
عسای مخصوص کوه نوری بهتون کمک می کند بهتر حرکت کنید. مخصوصاً در جاهای برفی و خیس، اما اگر عسا ندارید خیلی نگران نباشید. به نظر من خیلی از واجبات نیست. اما بعدا سر فرصت آن را تهیه کنید. چون بودنش کمک کننده است.
۱۵- کتری و چای
در کوه بخصوص اگر هوا سرد یا خنک باشد بعد از کلی زحمت برای بالا رفتن و خستگی یک چای زغالی، خیلی می چسبه. یک کتری کوچیک، چای کیسه ای، نسکافه و قند، بیسکویت و … همراه داشته باشید.
۱۶- ژل آتش زا
برای درست کردن آتش بخصوص در هوای سرد و نمناک ژل آتش زا خیلی کمک می کند. به نظر من ژل آتش زا خیلی بهتر از الکل برای بر افروختن آتش عمل می کند قیمت پایین تری هم دارد.
۱۷- کرم ضد آفتاب
هرجا آفتاب باشد مشخص است که کرم ضدآفتاب هم برای جلوگیری از آفتاب سوختگی پوست لازم می شود. پس حتماً همراه داشته باشید.
مطلب مرتبط: بعد از آفتاب سوختگی چیکار کنیم؟ درمان خانگی آفتاب سوختگی
۱۸- لباس و کفش مناسب
سعی کنید لباس مناسب با توجه به فصل بپوشید و کفش ورزشی و عاج دار یا بوت های کوه نوردی بپوشید. کفش های ورزشی که کف صاف دارند برای کوهنوری مناسب نیستند. ممکن است باعث سرخوردن و آسیب رسیدن به پای شما بشوند.
اگر از کفش های بلند استفاده می کنید دمپایی همراه داشته باشید که برای درست کردن غذا و نشست و برخاست اذیت نشوید.
۱۹- کاور ضدآب برای کوله پشتی
اگر بجای می روید که احتمال بارندگی وجود دارد، حتما کاور ضد آب برای کوله پشتی خود داشته باشید تا از خیس شدن کوله پشتی و خراب شدن وسایلتون جلوگیری کند.
۲۰- کتاب
اگر دوست دارید در آرامش کوهستان چند ساعتی کتاب بخوانید، یک کتاب سبک و دوست داشتنی با خود ببرید.
۲۱- گوشی موبایل
گوشی موبایل خودتون را چک کنید تا شارژ آن کامل باشد. روی آن برنامه های مورد نیازتون مثل قطب نما، قبله نما و … نصب باشد. اگر قرار است زیاد بمانید پاور و کابل شارژ آن راهم همراه داشته باشید.
اگر شب قصد ماندن دارید این وسایل را هم در کوه به همراه داشته باشید:
۱- کیسه خواب و چادر
از وسایل لازم برای کوهنوردی چند روزه کیسه خواب و چادر است. کیسه خواب شما را در شب گرم نگه می دارد و باعث می شود خواب بهتری داشته باشید. اگر قصد ماندن در کوه در شب را دارید حتما به همراه داشته باشید.
۲- چراغ قوه
نیاز بودن چراغ قوه در شب در جایی که نور نیست هم دیگه لازم به توضیح نیست.
۳- مسواک و خمیر دندان
اگر چند روز قرار است در کوه بمانید لازم می شود.
۴- لباس بیشتر
اگر قرار است یک شب با بیشتر در کوه بمانید، حتما لباس اضافه و اگر در فصل سرد به کوه می روید لباس گرم با خود داشته باشید.
۵- جوراب اضافه
آن هم اگر چند روز در کوه می مانید لازم می شود اما خیلی ضروری نیست و می توانید همان جا جورابتون رو بشویید و دوباره استفاده کنید.
در آخر تمام وسایل مورد نیاز برای رفتن به کوه را بصورت لیست می نویسم و با توجه به فصل، مکان، زمانی که قرار است در کوه بمانید، آنها را با خود به همراه ببرید.
چک لیست وسایل کوهنوردی
این وسایل برای رفتن به کوه و کوهنوری چه بصورت حرفه ای چه برای تفریحی و یک روزه لازم می شود.
- کوله پشتی
- بطری آب
- کبریت یا فندک
- ژل آتش زا
- توری یا سیخ کباب
- نون یا برنج ( ترجیحاً نون )
- گوشت یا کنسرو
- نمک و سایر ادویه ها
- میوه
- تنقلات
- دستگیره
- مقوا
- دربازکن
- رو فرشی یا ملافه
- کیسه خواب
- لباس و جوراب
- کفش مناسب
- دمپایی
- کرم ضد آفتاب
- کلاه و عینک آفتابی
- قرص مسکن و چسب زخم
- مسواک و خمیر دندان
- چراغ قوه
- کتاب
- گوشی موبایل و پاور و کابل آن
- نایلون
- زغال
- دستمال کاغذی
- چای، نسکافه، کتری و قند یا هر چیز شیرین دیگه
- بشقاب، لیوان، قاشک، چنگال، قابلمه، کارد
- کاور ضدآب برای کوله پشتی
- عسای مخصوص کوه نوردی
- لباس اضافه برای خودتان یا بچه ها
اگر موردی را از وسایل مورد نیاز برای رفتن به کوه و کوهنوردی را جاانداختم، خوشحال می شوم یادآوری کنید تا این لیست کامل تر شود.
احتمالاً این مطالب را هم دوست داری بخونی: