سلامت

مناسب ترین زمان برای مصرف میوه چه زمانیست؟

مناسب ترین زمان برای مصرف میوه چه زمانیستمیوه ها سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها هستند. بنابراین از مواد ضروری برای بدن ما به حساب می‌آیند. و باید برای داشتن بدنی سالم خوردن میوه را در برنامه روزانه خود قرار دهیم. اما آیا مهم است که در چه زمانی میوه بخوریم ؟ و آیا باید به دنبال مناسب ترین زمان برای مصرف میوه ها باشیم ؟

احتمالاً اگر درباره مناسب ترین زمان برای مصرف میوه جستجو کرده باشید؛ به نظرات ضد و نقیض زیادی برخورده‌اید؛ که انتخاب زمان مناسب برای خوردن میوه را برای شما سخت کرده و شما را دچار سردرگمی کرده باشد.

من نیز مانند شما سایت‌های زیادی را بررسی کردم و با نظراتی که کاملاً باهم متفاوت بود برخوردم.  برای مثال : یک دسته نظر بر این داشتند که خوردن میوه با غذا هیچ مشکلی ندارد. دسته دوم اظهار داشتند که با خوردن میوه با غذا، میوه داخل معده فاسد شده و مشکلات گوارشی ایجاد می‌کند. اما کدام نظر کدام گروه درست است؟

سعی کردیم تا با بررسی نظرات متفاوت نقاط اشتراک آن‌ها را بیابیم و یک نتیجه‌ای که در همه‌ی نظرات مختلف یکسان است ارائه دهیم؛ تا تصمیم گیری را برای شما آسان‌تر کنیم.

این نکته را در نظر داشته باشید که وقتی گفته می‌شود این زمان، برای مصرف فلان ماده‌ی غذایی خوب است؛ الزاماً به معنای این نیست که خوردن آن در آن زمان های دیگر مضر است، بلکه یکی از علت‌های آن شاید این باشد که در این زمان خاص شما با مصرف ماده غذایی مد نظر حداکثر فایده و سود را خواهی برد. برای مثال ما در پست‌های قبل در مورد فواید نوشیدن آب گفتیم و همچنین در مورد بهترین زمان نوشیدن آب نیز صحبت کردیم. در واقع شما با انتخاب بهترین زمان حداکثر فایده را می‌برید.

در ادامه با ما همراه باشید تا ضمن بیان نظرات مختلف در مورد مناسب ترین زمان برای مصرف میوه نقاط اشتراک آنها را بررسی کنیم و شما را به یک نتیجه گیری کلی برسانیم.


مناسب ترین زمان برای مصرف میوه از نظر طب سنتی :

 

در طب سنتی اعتقاد بر این است که:

  •  به هیچ عنوان نباید میوه را به همراه غذا خورد و باید برای خوردن میوه، نیم ساعت قبل از غذا و حداقل ۲ ساعت بعد از غذا اقدام کرد. زیرا میوه خیلی سریع‌تر از غذا هضم می‌شود و موجب می‌شود تا میوه در معده بماند، فاسد شود و سوءهاضمه ایجاد کند.
  •  توصیه دوم برا ی مصرف میوه در طب سنتی این است که: از خوردن میوه ها باهم اجتناب شود. چراکه میوه ها با خواص و طبع مختلف باهم نمی‌سازند و برای بدن مشکل ایجاد می‌شود. برای مثال میوه های سرد و گرم نباید باهم خورده شوند.
  • و نکته‌ی دیگری که طب سنتی به آن اشاره می‌کند این است که: وقتی میوه های تر و آبدار مانند سیب انگور و هنداونه خورده می‌شود، نباید بعد از آن آب نوشید. چراکه موجب نفخ و سنگینی معده می‌شود.

مناسب ترین زمان برای مصرف میوه از نظر تحقیقات و پزشکان مختلف :

در دانش امروزی هم دو نظر کاملاً متفاوت بیان شده است:

  • عده ای بر این باورند که مناسب ترین زمان برای مصرف میوه معنا ندارد و هر موقع میوه مصرف شود خواص آن به بدن می‌رسد. صاحبان این نظر بر این باورند که: با خوردن میوه بعد از غذا، غذا دیرتر هضم می‌شود و این خود موجب می‌شود ما زمان بیشتری سیر بمانیم؛ در نتیجه کمتر غذا بخوریم.
  • برخی هم نظری مانند طب سنتی دارند که می‌گویند مصرف میوه باید با معده خالی یا نیمه خالی باشد، چون میوه سریع تر از غذا هضم می‌شود. بنابراین در معده می‌ماند و باعث ایجاد گاز و مواد مضر می‌شود.

اما مناسب ترین زمان برای مصرف میوه کدام است ؟

 

زمان مناسب برای خوردن میوه

 

در اینجا سعی کردیم در مورد زمان مناسب خوردن میوه ها نکاتی را ذکر کنیم که منابع مختلف با آن موافقند. بنابراین می‌توان بیشتر به آن اعتماد کرد.

۱- خوردن میوه همراه با غذا :

در بین این نظرات متفاوت، این نظر مشترک بود که: خوردن غذا با میوه باعث ایجاد مشکل در هضم غذا شده و هضم غذا را طولانی تر می‌کند.

اما ماندن غذا برای مدت طولانی تر در معده و دیرتر هضم شدن آن، باعث ایجاد مشکلات گوارشی مثل نفخ، ورم معده، یبوست و… می‌شود. بنابراین بهتر است از خوردن میوه ۳۰ دقیقه قبل از غذا و حداقل ۲ ساعت بعد از غذا اجتناب شود.

چرا ۳۰ دقیقه قبل از غذا و ۲ ساعت بعد از غذا میوه نخوریم ؟

زمان مورد نیاز برای هضم اکثر میوه ها بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است. بنابراین باید ۳۰ دقیقه قبل از غذا میوه خورده شود تا قبل از ورود غذا به معده، میوه کاملاً هضم شده باشد.

و همچنین مدت زمان لازم برای هضم مواد گوشتی، سبزیجات و کربوهیدرات‌ها(مثل: برنج و نان)، زمانی بین ۲ تا ۳ ساعت است. بنابراین بهتر است اجازه دهیم تا غذا در معده کاملاً هضم شود.

نکته: عملیات کامل هضم در دستگاه گوارش زمانی بین ۹ تا ۱۱ ساعت است. بنابراین منظور ما از ۲ تا ۳ ساعت هضم، هضم غذا از معده است.

۲- خوردن میوه های مختلف باهم :

این نظر نیز تقریباً در همه جا مشترک است که بهتر است میوه های ترش و اسیدی را با میوه های شیرین نخوریم. مصرف این نوع میوه ها باهم باعث می‌شود تا عمل هضم آن‌ها مختل شود و باعث ایجاد گازهای سمی شده که به دستگاه گوارش و کبد ما آسیب میزند.

بنابراین سعی کنید میوه هایی مانند انگور، سیب و موز را با میوه های ترش، مانند پرتقال و نارنگی مصرف نکنید.

۳- خوردن میوه با معده خالی :

خوردن میوه با معده خالی و نیمه پر باعث می‌شود؛ بدون هیچ مشکلی میوه به روده ها وارد شود و مواد مغذی آن به طور کامل جذب شود. بنابراین بهتر است زمانی را برای خوردن میوه انتخاب کنیم که قبل یا بعد از آن موادغذایی دیگری را نمی خوریم.

 

نتیجه:

با مقایسه نظرات طب سنتی و امروز، بعلاوه بررسی نقاط اشراک آن‌ها به یک نتیجه کلی در مورد مناسب ترین زمان برای خوردن میوه رسیدیم. پس بهتر است برای حفظ سلامت خود و بهره بردن بیشتر از میوه، سعی کنیم آن را در زمان مناسب خود بخوریم.

۳.۹/۵ - (۸ امتیاز)
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا