رشد و توسعه فردی

میکرواکشن چیست؟ و چگونه می‌توانیم در زندگی روزانه خود از آن استفاده کنیم؟

در این پست قصد داریم در مورد میکرواکشن صحبت کنیم و ضمن تعریف آن، به این بپردازیم که چرا ما میکرواکشن را باید در کارهای روزانه خود به کار بگیریم ؟ و چگونه می‌توانیم از آن در زندگی روزانه خود بهره ببریم ؟

میکرواکشن چیست ؟

میکرواکشن یا معادل انگلیسی آن Micro Action را اگر بخواهیم تحت الفظی ترجمه کنیم به معنای اقدام کوچک می‌باشد. اما منظور از میکرواکشن، در واقع یک عمل ساده و کوچک است که به طور مکرر و پیوسته انجام شود.

ما می‌توانیم با قدم‌های کوچک به هدف‌های بزرگ برسیم. بگذارید با یک مثال منظورم را بیان کنم. یادگرفتن ۱۰۰ لغت انگلیسی در یک روز شاید غیرممکن یا خیلی سخت و زمان‌بر باشد. اما یادگرفتن روزی ۲ لغت کار سخت و زمان‌بری نیست. اما با این اقدام کوچک در ۵۰ روز آینده شما صد لغت انگلیسی جدید را یادخواهی‌گرفت؛ که اگر هیچ اقدامی نمی‌کردید، با این طرز تفکر که آموختن صد لغت در یک روز سخت است و زمان زیادی می‌خواهد، بعد از گذشت ۵۰ روز شما هنوز در خانه‌ی اول بودید. اما با این کار ساده و تصمیم کوچک الان شما ۱۰۰ لغت جدید را یادگرفتید که انجام آن در یک روز خیلی سخت بود.

اهداف هرچه کوچکتر و ساده‌تر باشند زمان کوتاه‌تری را از ما می‌گیرند. و برای ما آسان‌تر می‌شوند. اما در درازمدت به نتایج بزرگ منجر می‌شوند. اگر بخواهیم برای رسیدن به یک هدف به یکباره هرروز زمان زیادی را صرف کنیم؛ معمولاً بعد از گذشت چند روز خسته می‌شویم و آن را رها می‌کنیم اما اگر همان هدف را به اهداف کوچکتری تقسیم کنیم؛ احتمال اینکه به آن هدف برسیم بسیار بیشتر است.

ذهن انسان به تغییرات بزرگ واکنش نشان می‌دهد، با آنها مقابله می‌کند و انرژی زیادی را از ما می‌گیرد. به همین علت است که با انجام تغییرات بزرگ در زندگی خود، بعد از چند روز از انجام آنها دلسرد شده و خسته می‌شویم. اهداف و اقدامات کوچک و ساده اما به طور پیوسته مغز ما را آرام آرام برای پذیرش تغییرات آماده می‌کند.

در ادامه برای شما چند مثال از میکرواکشن در زندگی روزانه می‌زنیم؛ تا برای شما بیشتر مشخص شود که چرا ما این مبحث را در چاره دان مطرح کردیم. چراکه شاید از نظر شما این مبحث تخصصی به نظر بیاید. اما با مثال‌هایی که در ادامه خواهیم گفت، متوجه خواهیدشد که برای امورخانه و انجام اهداف شخصی خود آشنایی با میکرواکشن و کاربرد آن برای بهبود عملکرد شما بسیار مؤثر است.

کاربرد میکرواکشن در زندگی روزانه :

عادت مطالعه کردن :

اکثر ما دوست داریم کتاب بخوانیم. تصمیم می‌گیریم که شروع به خواندن کنیم؛ اما بعد از چند روز خواندن کتاب را کنار می‌گذاریم. اما اگر روزانه فقط یک صفحه از کتاب یا حتی یک پاراگراف از یک کتاب را بخوانیم، ولی خود را مستلزم کنیم که هرروز این یک صفحه یا پاراگراف را بخوانیم. شاید این هدف خیلی کوچک به نظر بیاید! اما مطمئن باشید، بعد از چندماه یا حتی یک سال علاوه بر اینکه آن کتاب تمام می‌شود، ما به مطالعه کردن عادت کرده‌ایم و ترک آن برایمان دردآور خواهدبود.

اینجاست که مطالعه کردن را مثل غذا خوردن، نیاز یه صحبت کردن و سایر عادات روزانه‌ی خود، برای خودمان به یک نیاز تبدیل کرده‌ایم و حالا که کم کم مغز خود را عادت داده‌ایم، می‌توانیم قدم‌های خود را بزرگ‌تر کنیم. برای مثال یک صفحه را به ۵ صفحه افزایش دهیم و در درازمدت می‌بینیم که کتاب‌های زیادی در فهرست کتاب‌های خوانده شده توسط ما قرار می‌گیرند؛ که اگر با این قدم‌های کوچک آنها را نخوانده بودیم هیچ وقت طعم مطالعه و کتاب خواندن را نمی‌چشیدیم.

 

عادت مطالعه کردن

 

تصحیح عادات بدِ غذایی :

شما در این مورد هم می‌توانید از میکرو اکشن کمک بگیرید. مثلاً اگر تند غذا می‌خورید، لازم نیست اگر تا الان ۸ بار یک لقمه را می‌جویدید از الان ۴۰ بار بجوید. تنها کافی است از این به بعد بجای ۸ بار ۱۰ بار لقمه را بجوید و بعد از گذشت زمان کم کم تعدا دفعات جویدن لقمه‌ها را زیاد کنید.

یا اگر آب کم می‌خورید. برای اینکه مصرف روزانه‌ی آب خود را افزایش دهید، فقط نصف لیوان آب، بیشتر از روزهای قبل بخورید. بجای اینکه مثلا اگر روزانه ۳ لیوان آب می‌نوشیدید الان به یک باره بخواهید روزانه ۸ لیوان آب بنوشید.

عادت ورزش کردن:

برای اینکه ورزش کردن را در برنامه خود قرار دهید، لازم نیست که یک دفعه روزی نیم ساعت ورزش کنید. کافی است با روزی ۳ دقیقه فعالیت ورزشی شروع کنید.

کاهش وزن :

برای کاهش وزن خود بجای اینکه یک دفعه شروع به کم خوردن و ورزش کردن و خوردن آب فراوان کنید. کافیه به طور مثال سعی کنید، اگر به خوردن چند دفعه چای و قند در روز عادت دارید و اگر هر دفعه ۲ عدد قند می‌خوردید، حالا یک قند بخورید و کم کم عادت‌هایی که موجب افزایش وزن شما شده است را کاهش دهید.

صرفه جویی :

اگر شما آدم ولخرجی هستید و می‌خواهید اینگونه نباشید. سعی کنید روزانه مقدار کمی از درآمد خود را پسنداز کنید و کم کم به اصلاح سبک زندگی و خرج کردن درآمد خود بپردازید.

اگر قبض آب و برق شما نشان می‌دهد که شما خانواده پر مصرفی هستید. با انجام اقدامات کوچک شروع کنید. مثلا برای خالی کردن آب کتری، آن را داخل ظرف شویی خالی نکنید. از این آب می‌توانید برای آب دادن به گلدان‌ها یا حتی ریختن روی ظرف‌های کثیف استفاده کنید تا شستن آن‌ها راحت‌تر شود و این خود یک میکرواکشن در مصرف آب است.

 

صرفه جویی

 

تمیز کردن خانه :

اگر روزهای جمعه خانه و آشپزخانه‌ی شما بسیار بهم ریخته است. و شما با دیدن این همه کار عصبی و ناراحت می‌شوید. پیشنهاد می‌کنیم، از همه کارها صرف‌نظر کنید، بجز یک کار کوچک که دوست دارید در آن لحظه انجامش دهید. مثلا شستن لیوان‌ها یا دستمال کشیدن روی تلوزیون یا … با این روش و پرداختن به یک هدف کوچک، می‌بینید که بعد از گذشت چند ساعت شما تمام کارها را انجام دادید و انجام آنها بسیار راحتر از وقتی بود که به همه‌ی آنها فکر می‌کردید. و با فکر کردن به این همه کار به طور یکجا تنها ذهن خود را خسته می‌کنید.

 

تمیز کردن خانه با میکرواکشن

 با مثال‌ها و توضیحات بالا دیدیم که میکرواکشن را می‌توانیم برای تغییر همه عاداتی که دوستشان نداریم و همچنین برای رسیدن به هدف‌های خود، استفاده کنیم.

تجربه من در میکرواکشن:

یکی از تجربه‌های شخصی من در میکرواکشن در زمینه مطالعه کردن است. من همیشه دوست داشتم کتاب‌های زیادی بخوانم. اما هر دفعه بعد از مدتی دلسرد می‌شدم. چون دوست داشتم زیاد بخوانم و اگر در آن روز وقت نمی‌کردم احساس میکردم به هدفم نرسیده‌ام و این موجب ناامیدی در من می‌شد. اما تصمیم گرفتم که تنها روزی ۴ صفحه کتاب بخوانم. بنابراین چون زمان لازم برای مطالعه ۴ صفحه کتاب کوتاه است، بنابراین من موفق می‌شدم که هرروز کتاب بخوانم. و این حس خوبی به من میداد. روزهای اول شاید پایبندی به این هدف سخت بود، اما الان روزانه حداقل باید یک صفحه مطالعه کنم وگرنه احساس می‌کنم یک چیزی کم است و مطالعه نکردن حس بدی را در من ایجاد می‌کند. و البته خواندن کتاب به من آرامش می‌دهد.

شما هم اگر میکرواکشنی در زندگی روزانه خود انجام داده‌اید یا حتی می‌توانید مثال بزنید، خوشحال می‌شویم در قسمت نظرات بفرمایید.

۴.۳/۵ - (۳ امتیاز)
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا