۷ مورد از مهم ترین خواص دارچین و چای دارچین
دارچین از دیگر ادویه های پرکاربرد در غذاهاست. علاوه بر آن خواص بی نظیر این ادویه خوش بو باعث شده در طب سنتی ما برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شود. اگر با خواص دارچین و چای دارچین آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنم این پست را تا انتها بخوانید.
دارچین در گذشته بعنوان هدیه برای پادشاهان آورده میشد. اما امروزه در هر عطاری یا سوپرمارکتی با قیمت ارزان قابل تهیه کردن است. ارزانی قیمت دارچین شاید باعث شده باشد؛ از فواید دارچین غافل باشیم. ما در اینجا ۷ مورد از مهمترین خواص دارچین را برای شما ذکر می کنیم. تا دیگر به دارچین تنها بعنوان یک ادویه نگاه نکنید. بلکه آن را بعنوان یک مادهی دارویی و شفابخش نیز بشناسید.
خواص دارچین و چای دارچین برای بدن
۱- کاهش و تنظیم قندخون :
دارچین باعث کاهش قندخون میشود و بسیار برای افراد دیابتی مفید میباشد. حتی برای کسانی که انسولین مصرف میکنند؛ مصرف دارچین باعث میشود بدن آنها به انسولین بیشتر جواب دهد.
در سال ۲۰۰۳ در مطالعه ای مشخص شد که افرادی که دارای دیابت نوع ۲ بودند بعد از مصرف ۴۰ روز چای دارچین میزان قند خون آن ها ۱۳ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد.
۲- کاهش کلسترول:
از دیگر خواص دارچین، این هست که: یک کاهنده کلسترول خون میباشد. حتی برای کسانی که کلسترول ارثی دارند؛ مصرف دارچین باعث کاهش کلسترول خون آنها میشود. توصیه میشود: بعد از مصرف غذاهای چرب چای دارچین مصرف کنید. چرا که مصرف آن به شما در چربی سوزی کمک می کند.
آیا می دانستید که در هر ۴۰ ثانیه یک نفر بر اثر بیمار قلبی می میرد! بنابراین باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم. یکی از عوامل خطر آفرین برای قلب رسوب کلسترول بد یا همان LDL در رگ هاست. چای دارچین با ترکیبات خاصی که دارد میزان کلسترول بد را کاهش می دهد. در نتیجه ریسک بیماری های قلبی و عروقی را پایین می آورد.
علاوه برآن دارچین دارای ماده ای است که مانع انعقاد خون می شود. و از تشکیل لخته در خون جلوگیری می کند.
۳- ضد قارچ، ضد ویروس، ضد باکتری:
دارچین از ورود قارچها، ویروسها و باکتریها در بدن ما جلوگیری کرده و آنها را میکشد. بنابراین برای درمان و جلوگیری از سرماخوردگی مؤثر است. همچنین چون گردش خون را تنظیم میکند؛ سرفه های خشک را بهبود میبخشد و درمان می کند.
اگر از دارچین برای سرماخوردگی مصرف میکنید. بهتر هست دارچین را همراه عسل مصرف کنید. بعلاوه دارچین برای از بین بردن باکتری معده و ضدعفونی کردن معده یک ماده طبیعی عالی است و با تحریک اسید معده کمک می کند تا غذا بهتر هضم شود. نفخ، دل درد و یبوست را کاهش می دهد و باعث میشود دستگاه گوارش سالم تری داشته باشیم.
۴-پارکینسون و آلزایمر را درمان می کند:
پارکینسون و آلزایمر دو بیماری عصبی هستند. مصرف دارچین برای درمان و کاهش روند رشد این بیماریها مؤثر هست. دارچین باعث تقویت حافظه و تمرکز شده و کارایی مغز را افزایش می دهد. و از آنجا که از دیگر خواص دارچین این است که سرعت شناخت را بالا می برد؛ یک درمان استراتژیک برای الزایمر می باشد.
۵- ضد سرطان:
دارچین رشد سلولهای سرطانی را کاهش میدهد و باعث مرگ سلولهای سرطانی میشود. در واقع ویژگی آنتی اکسیدان و رادیکال آزاد دارچین باعث میشود که دارچین بعنوان مادهای ضدسرطان شناخته شود.
۶- کاهش التهاب:
چای دارچین التهاب ها را کاهش می دهد از التهاب و خارش گلو گرفته تا درد مفاصل را کاهش می دهد و دارای اثر کاهش درد است.
دارچین به دلیل اینکه باعث افزایش گردش خون میشود سردرد را کاهش میدهد و گرفتگی عضلات را از بین میبرد.
برای درمان سردرد با دارچین نصف قاشق چای خوری دارچین را در چای بریزید تا حدود ۱۵ دقیقه دم بکشد و بعد مصرف کنید.
۷- درمان دردهای قاعدگی:
دارچین دردهای قاعدگی را تسکین میدهد. باعث کاهش خونریزی دوران قاعدگی شده و در درمان فیبرمهای رحمی مؤثر است.
شاید شنیده یا خوانده باشید که توصیه میشود؛ دارچین و عسل یا دارچین و زنجبیل را مصرف کنید. بله استفاده دارچین در کنار زنجبیل و عسل اثر آن را بیشتر می کند. این مواد در کنار هم خواص دیگری دارند که ما در جایی دیگر به خواص آنها اشاره کردیم و اگر مایلید می توانید خواص آن را مطالعه کنید.
چگونه چای دارچین درست کنیم ؟
بهتر است برای اینکه از خواص چای دارچین بیشتر استفاده کنید آن را دم نکنید بلکه آن را بجوشانید.
- یک چوب دارچین را در حدود ۱ تا دو لیوان آب قرار دهید.
- برای ۱۵ دقیقه آن را بجوشانید.
- ۱۰ دقیقه بگذارید بماند.
- چای دارچین را همراه با عسل یا …. میل کنید.
دارچین دارای ماده ای به نام کومارید است که مصرف بیش از حد دارچین می تواند به کبد آسیب بزند بنابراین روزانه تنها از یک فنجان چای دارچین استفاده کنید.
احتمالاً این مطالب را هم دوست داری بخونی: